Stacionare gydomiems pacientams dietinį gydymą skiria gydantys gydytojai. Ligoninėje yra apie 10 dietų rūšių, kurios pritaikomos, atsižvelgiant į paciento ligą. Kartais pacientui tenka skirti individualią dietą, pvz., vegetarinę. Tada sudaromas atskiras meniu – valgiaraštis. Pagal maitinimo valgiaraščių sudarymo rekomendacijas, yra sudaryti septynių dienų valgiaraščiai. Patiekalai gaminami pagal sudarytas technologines korteles.
Nuotraukoje matomi pusryčiai (juoda, balta duonos, sviestas, varškės sūris, manų košė, kakava).
Pietūs (bulvių, makaronų sriuba paukštienos sultinyje, troškinta paukštiena, ryžiai, troškintos morkos su žirneliais, juoda duona, džiovintų vaisių kompotas).
Vakarienė (avižinių kruopų košė su sviestu, bandelė, arbata).
Visos šios dienos maistingumas: baltymai 86,6 g, riebalai 77,6 g, angliavandeniai 298,1 g.
Energetinė vertė: 2237 kcal.